Waterpolo

Wat is waterpolo? Het lijkt op handbal, maar dan in het water.
Waterpolo ontstond halverwege de 19e eeuw als de 'watervariant' van handbal of voetbal. Waterpolo is een teambalsport die zwemmend wordt uitgeoefend. Kort gezegd is het de bedoeling om een bal zo vaak mogelijk in het doel van de tegenpartij te werpen. Elke geslaagde poging levert één 'doelpunt' op. Het team dat aan het eind van de wedstrijd de meeste doelpunten heeft gemaakt, wint.

Wanneer kun je aan waterpolo meedoen? Je moet minimaal zes jaar zijn het "A-diploma" hebben, maar het is beter om ook de drie zwemvaardigheidsdiploma's te hebben, of nog te halen. Op jonge leeftijd kan je al meedoen met de minioren zodat je spelenderwijs het spel leert. Waterpolo is eigenlijk voor alle leeftijden, van jong tot oud, voor jongens en voor meisjes, maar je moet wel tegen een stootje kunnen.

De afdeling waterpolo bestaat uit senioren (dames en heren), jeugdleden, aspiranten, pupillen en mini’s.

De trainingen worden gegeven in het zwembad Hoogvliet. Zij zijn gericht op het aanleren van de noodzakelijke bal- en zwemtechnieken, uithoudingsvermogen en tactisch inzicht. Naast het voorbereiden op en het trainen voor competitiewedstrijden kan ook geoefend en getraind worden voor de waterpolobrevetten.

Om mee te kunnen doen aan de waterpolotraining is badkleding voldoende. Voor de trainingen en wedstrijden van de jeugdleden beschikt SCOM over een aantal sets waterpolo caps. Als er officiële competitiewedstrijden gespeeld gaan worden is een KNZB-startnummer vereist.

Dit seizoen komt SCOM met zeven teams uit in de waterpolocompetitie. De meeste teams spelen hun thuiswedstrijden in Hoogvliet. De Dames, Heren 1 en Heren Jeugd A spelen hun wedstrijden in het Rivièrabad te Spijkenisse.

Voor de allerjongste leden (6 tot 10 jaar) worden er mini-waterpolotoernooien georganiseerd.

Via de volgende links vindt u meer informatie

Interesse?

Kom naar één van de trainingen. Neem je zwemkleding mee, je kunt dan gelijk meedoen. Nieuwe leden krijgen een strippenkaart waarmee zij acht keer gratis kunnen meedoen.

Wil je meer informatie stuur een mail naar het secretariaat van de afdeling Waterpolo: scom.waterpolo@gmail.com.

Of gebruik het contactformulier en maak de juiste keuze bij "ontvanger"  -  informatie waterpolo. Vul eigen e-mailadres in, stel de vraag en druk op verzenden.