Scheidsrechterszaken

De waterpoloregels zijn aangepast 2009 -2013, in een pdf bijlage zijn deze te lezen. Verder is er een powerpointpresentatie waarin e.e.a. wordt uitgelegd.


De FINA en de KNZB heeft op de laatste nippertje voor aanvang van de kompetities de spelregels veranderd en wil die ook ingevoerd zien.

De instructies golden al deels en zijn regels geworden.

Om hiervoor nu met spoed een bijeenkomst te beleggen, vonden we niet zo'n goed idee, omdat a.s. zaterdag onze competitie al gaat draaien en het dan heel kort dag is. Nu hebben jullie alle wijzigingen voor deze start binnen en kunnen ze ook toepassen.

Er is veel te doen over de strafworpen series en de gele en rode kaarten voor de spelers. Het grootste gedeelte is dan ook uitsluitend voor de Hoofd- en 1e klasse Bond. Het stukje wat echt voor de kring van toepassing is, hebben we gefilterd en doen we hierbij. Download pdf.

De volledige wijzigingen zullen we op onze website zetten, ook de samenstelling, zoals hierbij gevoegd, voor onze kring.

Alle wijzigingen worden in een nieuw spelregelboekje opgenomen. Zodra dit gereed is, waarschuwen we jullie en kunnen jullie die downloaden van -in ieder geval- de KNZB site.

Mochten jullie nog vragen hebben, aarzel dan niet en neem met ons contact op.

Veel succes!
De Kring Scheidsrechters Commissie (KSC)

 

Via de website van de Belangen Vereniging voor Waterpolo Scheidsrechters is ook diverse informatie te vinden voor de scheidsrechters.

 

 

KNZB - District IV

Een belangrijke toevoeging op de regels voor het nieuwe seizoen is de directe uitsluiting bij een UMV / UMV4. Meer hierover in het jaarboek van District IV.

Verder is er in het nieuwe seizoen spraken van een Time- out bij de hoogste competities bij de dames, heren en A-jeugd. Voor SCOM spelen zowel de heren als de A-jeugd in deze pools.

 

Verenigingsscheidsrechtersrooster 2017 - 2018

 

Met ingang van dit seizoen dient de scheidsrechter in te loggen op het "scheidsrechterportaal" om het rooster te zien en om eventuele tuchtzaken af te handelen.

Het rooster is daarom niet meer op deze site geplaatst.

Voor de scheidsrechters gelden de volgende afspraken:

  • Als contactpersoon scheidsrechters treedt Timo Heskes op, email
  • Overige vragen via de Werkgroep RWS