RSS Feed

Masterszwemmen.

Ouder worden maar wel fit blijven. Dat is zo ongeveer het gezondheidsideaal van de gemiddelde Nederlander. Het vreemde is echter, dat veel mensen minder gaan sporten zodra ze de dertig gepasseerd zijn. Geheel in strijd met het ideaal dus. En dat terwijl velen door zittend werk te verrichten, toch al niet aan hun noodzakelijke dagelijkse beweging toekomen. Er is dus veel te zeggen voor de stelling:

Je stopt niet met sporten omdat je ouder wordt,
je wordt ouder omdat je stopt met sporten !!!

SCOM Masters bied een aanbod aan serieuze trainingen, die wel aan individuele mogelijkheden en beperkingen zijn aangepast maar die binnen dat kader zeker prestatiegericht zijn. Er is niets mis met het ‘traditionele’ trimzwemmen, maar de groep 20-plussers die wel meer uitdagingen en doelen zoekt verdient ook serieus genomen te worden. Dus: net als andere leeftijdsgroepen werken aan techniek, kracht, snelheid en conditie en als startnummerhouder deelnemen aan officiële wedstrijden. 
 
Voor het Masters zwemmen geldt dat nieuwe leden eerst uitgebreid kennis kunnen maken.  Om mee te kunnen doen is de beheersing van de diverse zwemslagen voldoende. Zij krijgen een strippenkaart waarmee zij acht keer zonder verplichtingen kunnen deelnemen aan het masterszwemmen